KBC 2019 Registration Question

KBC 2019 REGISTRATIONS

Well, everyone wants to be a correlate, you must have got the hint, right!  Yes, Mr. Amitabh Bachchan is again coming with the brand new season of Kon Banega Crorepati. KBC 2019 Registrations are going to start from 1st May 2019. Everyday Amitabh Bachchan will ask KBC 2019 Registration Question and individuals who are interested to take part in the show needs to answer it. That one correct answer can and let the candidates towards the hot seat.
Here You will Get Daily Updates on KBC 2019 Registration Questions and Answer

KBC 2019 REGISTRATION PROCESS

KBC 2019- Kon Banega Crorepati Registration is Divided into 3 Stages. Check Out All Process For KBC 2019 Registration.

KBC 2019 Registration Question

  • KBC 1 May 2019 Registration Question and Answer

1. Derived from the Sanskrit, Which of these names also means “welcoming”?

a. Nachiketa

b. Abhinandan

c. Narendra

d. Mahendra

Answer: b. Abhinandan 

SMS on 509093 as KBC B YOUR-AGE M/F

Eg. KBC B 25 F

OR

Download SonyLiv APP

========================================================

  • KBC 2 May 2019 Registration Question and Answer

2. Other than England, which constituent unit of the Uk is the host of the ICC Cricket World Cup 2019?

a. Scotland

b. Northern Ireland

c. Wales

d. Ireland

Answer: C. Wales

  • KBC 3 May 2019 Registration Question and Answer

3. Which aspect of Lord Rama’s Life is commemorated on Rama Navami?

a. Return to Ayodhya

b. Birth

c. Exile

d. Coronation

Answer: b. Birth

  • KBC 4 May 2019 Registration Question and Answer

4. The Proposed Kartarpur Corridor will connect Kartarpur Sahib in Pakistan with which shrine in India?

a. Harmandir Sahib

b. Gurudwara Bangla Sahib

c. Gurudwara Paonta Sahib

d. Dera Baba Nanak Sahib

Answer: d. Dera Baba Nanak Sahib

  • KBC 5 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

5. In the Film “Uri: The Surgical Strike”, what does Major Shergill’s squad reply when he asks them, “how’s the Josh”?

a. Zabardast Sir

b. Ekdum Jhakaas

c. Ready Sir

d. High Sir

Answer: d. High Sir

  • KBC 6 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

6. Which of these married couples represents India in the same sport?

a. Pratima Singh, Ishant Sharma

b. Sania Mirza, Shoaib Malik

c. Dipika Pallikal, Dinesh Karthik

d. Saina Nehwal, P Kashyap

Answer: d. Saina Nehwal, P Kashyap

Answer Explanation:  Saina Nehwal, P Kashyap (Parupalli Kashyap ) is Indian Badminton Player. They married on 16 December 2018. Both Represents India in same Sport.

SMS on 509093 as KBC D YOUR-AGE M/F

Example. KBC D 25 F

OR

Download SonyLiv APP

  • KBC 7 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

7. Which express train run by the Indian railway turned 50 in 2019?

a. Shatabdi express

b.  Rajdhani express

c. During express

d.  Sampoorn Kranti express

Answer: b. Rajdhani Express

Answer Explanation: The First Rajdhani is Introduced in 1969. In 2019 Rajdhani Express Completed 50 Years.

  • KBC 8 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

8. Complete This Hindi Saying: “Kawwa Chala _ ki Chaal, Apni Chaal Bhi Bhool Gya”.

a. Khargosh

b. Bandar

c. Hans

d. Sher

Answer: c. Hans

  • KBC 9 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

9. Which of these monuments was built by a husband for his beloved wife?

a. Victoria Memorial, Kolkata

b. Taj Mahal, Agra

c. Charminar, Hyderabad

d. Lal Qila, Delhi

Answer: B. Taj Mahal, Agra

  • KBC 10 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

10. Which game is also the title of a movie featuring Kriti Sanon and Kartik Aryan?

a. Luka Chuppi

b.  Saanp Seedhi

c. Chor Sipahi

d. Gilli Danda

Answer: A. Luka Chuppi

  • KBC 11 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

11. The historic Women’s Reservation Bill Passed by the Rajya Sabha in 2010 proposed to reserve for women what percent of all Lok Sabha Seats?

a. 50 percent

b. 33 percent

c. 25 percent

d. 20 percent

Answer: B. 33 Percent

Answer Explanation: Women’s Reservation bill passed on 9 March 2010 in Rajya Sabha reserve 33% of all seats in the Lok Sabha. The bill is still pending never went in Lok Sabha.

  • KBC 12 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

12. Which is the world’s tallest statue?

a. Statue of Liberty

b. Statue of Unity

c. Statue of Fraternity

d. Statue of diversity

Answer b. Statue of Unity

  • KBC 13 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

13. With Respect to sport, what are Real Kashmir, Shillong Lajong, Minerva Punjab and Gokulam Kerala names of?

a. Pro-Volleyball Teams

b. Football Clubs

c. Sports Magazines

d. Cricket Stadiums

Answer: b. Football Clubs

Answer Explanation: All are the Names of Football Clubs Team

  • KBC 14 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

14. On which day do Christians annually observe the commemoration of the Crucifixion of Jesus Christ?

a. Good Friday

b. Easter Sunday

c. Boxing Day

d. Holy Thursday

Answer: a. Good Friday

Answer Explanation: Good Friday is a Christian holiday commemorating the crucifixion of Jesus and his death at Calvary.

  • KBC 15 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

15. Which Company makes the 737 MAX series of aircraft?

a. Airbus

b. Boeing

c. ATR

d. Embraer

Answer: b. Boeing

Answer Explanation: 737 MAX Aircraft Produced by Boeing Commercial Airplanes.

  • KBC 16 MAY 2019 REGISTRATION QUESTION AND ANSWER

May 16 at 9:00 pm

11 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here